Ana Sayfa
Hakkında
Uzmanlık Alanları
Bilimsel Çalışmalar
Yazılar
Medya
İletişim
More
Anksiyete Bozuklukları için Bilişsel Davranışçı Terapi
Bu program bireysel ya da grup olarak uygulanabilen 12 bilişsel davranışçı terapi seansını içermektedir. 2. seanstan itibaren seansta öğrenilenleri pekiştirmeye yönelik ev ödevleri planlanabilir. Başlangıçta haftada 1 ya da 2 olarak planlanabilecek olan seanslar bireyin kendisini giderek daha iyi hissetmesiyle birlikte daha aralıklı olarak sürdürülebilir... (Devamı için Tıklayın)
Fobiler ve Davranışçı Terapiler
Hayatınız boyunca köpekleri sevmiştiniz ama bir gün bir köpek size saldırdı ve artık onları görünce tek düşündüğünüz oradan kaçmak.. Şimdiye dek hiç uçağa binmediniz, başınıza da böyle bir şey gelmedi ama okuduğunuz haberler nedeniyle uçağa binmekten çok korkuyorsunuz... (Devamı için Tıklayın)
Bilişsel Davranışçı Terapi ile Takıntılardan Kurtulun
Obsesif kompulsif bozukluk -daha sıklıkla bilinen adıyla takıntı rahatsızlığı-; mantık dışı olduğu bilindiği halde istemsiz şekilde tekrar tekrar akla gelen ve zihinden uzaklaştırılamayan düşünceler (obsesyonlar) ile bu düşünceleri zihinden uzaklaştırmak... (Devamı için Tıklayın)
EMDR
Eğer bir olayın danışanın hayatında süregelen bir etkisi varsa bu bir travma olarak kabul edilir. Bu travma fiziksel ya da psikolojik açıdan tehdit edici bir içeriğe sahip olabilir. Bir travma olduğunda adaptif bilgi işlemleme sürecinde bir engellenme olur... (Devamı için Tıklayın)
Öfke Yönetimi: Çocuklar, Gençler ve Ailelerine Yönelik Bir Rehber
Öfke genel bir deyişle, hafif düzeyde kızgınlıktan şiddetli taşkınlık ya da köpürmeye kadar farklı şiddetlerde hisleri içeren bir duyguduruma işaret eder. Öfke kendimizi tehdit altında hissettiğimiz, bize zarar geleceğine inandığımız ya da başka bir kişinin... (Devamı için Tıklayın)
Çocuk ve Ergenlerde Cinsel İstismar ve Tedavisi
Cinsel istismarın klinik özellikleri ve çocuk üzerindeki etkileri çocuğun istismarcı ile olan ilişkisine, istismarın şekline, süresine, şiddet kullanımına, fiziksel zararın varlığına, çocuğun yaşı ve gelişim basamağına ve travma öncesi psikolojik gelişimine bağlı olarak değişmektedir... (Devamı için Tıklayın)
"O Daha Çocuk" Değil: O Artık Ergen!
Ergenlik dönemini daha iyi anlayabilmek için, yıllar öncesine dönüp çocuğunuzun 3 yaş dönemini hatırlayın. Hani sizin “yap” dediğiniz her şeye “bana ne, yapmayacağım” diye direndiği, yapma dediğiniz her şeyi yaptığı inatçı dönemi... (Devamı için Tıklayın)
Yaşamımızın Temel Taşları: İlişkilerimiz
Hayatınızda tıkandığınız, bir türlü ilerleyemediğiniz zamanlar olmuştur mutlaka. Hani iş için yazmak zorunda olduğunuz bir raporu bir türlü bitiremediğiniz ya da önceden yapabildiğiniz ev işlerini artık yapamadığınız... (Devamı için Tıklayın)
Psikodramanın Büyüsü
Bir terapi yönteminin etkili olduğunu makalelerden, kitaplardan öğrenebilirsiniz; ancak önce yararlılığına terapistin kendisi inanmalıdır. Bu yazı, uzun yıllardır devam eden eğitimi sırasında psikodramanın etkisini... (Devamı için Tıklayın)
Şizofrenide Bireysel Terapiler
Şizofreni; algılama ve düşünce içeriğindeki bozulmalar sonucunda ortaya çıkan sesler, görüntüler, şüpheler gibi inatçı belirtiler nedeniyle bu belirtileri deneyimleyen hastada belirgin korku ve çaresizlik yaratmaktadır... (Devamı için Tıklayın)
Alkol Bağımlılığında İsteklerle Baş etme Eğitimi ile İpuçlarına Maruz Bırakma Tedavisi
Alkol bağımlıları tedavi süresince ve tedaviden sonra, çevrede alkolle ilişkili/ilgili birçok ipucuyla karşılaşırlar. İpuçları ile geçmişte içmeyle ilişkilendirilmiş insanları, nesneleri, mekânları, zaman aralıklarını ve içsel durumları kapsamaktadır... (Devamı için Tıklayın)
Sizin Yeni Yıl Kararlarınız Neler?
Malum yeni yıl kapıda. 31 Aralık günü için herkes alışveriş, hediye, plan program derdinde. Yeni yıla girerken saçımı mı kestirsem, yoksa rengini mi değiştirsem’lerde. Pek çoğumuz geçmiş yılla hesaplaşma sürecinde, ne oldu ne bitti diye düşüncelerde.. (Devamı için Tıklayın)
Şizofrenide Psikoterapinin İlk Koşulu: Şizofreni ve Tedavisine İlişkin Psikoeğitim
Bilinmezlik insanı en çok korkutandır. Korkan insan kaçınır. Öğrenmekten kaçınır, tanımaktan kaçınır, bir arada olmaktan kaçınır... (Devamı için Tıklayın)
Şizofreni ve Diğer Psikotik Bozukluklarda Bilişsel-Davranışçı Grup Terapileri
Şizofrenide bilişsel davranışçı grup terapisinin bireysel terapiden farkı, grup üyelerinin yaşadıkları olumsuz belirtilerin başkaları tarafından da deneyimlendiğini fark etmeleri sonucunda... (Devamı için Tıklayın)
Esrar Bağımlılığı için Bilişsel Davranışçı Terapi
Bu program 16 yaş ve üstü kadın ve erkek danışanlar için uygulanabilir. 12 haftalık- haftada bir kez yürütülen 90 dakikalık grup ya da 60 dakikalık bireysel seanslardan oluşmaktadır. Program oluşturulurken... (Devamı için Tıklayın)
Herşeyin İyi Gitmesiyle de Baş Edebilir misiniz?
Beklemek hep zordur. Belirsizlik demektir çünkü.. Neyin geleceğini, ne zaman biteceğini, ne vakit başlayacağını bilememek yorar insanı. Ama hayat denen oyun, zaten hep bunu yapmaz mı insana? Bekletir ki, beklediğin şeyin sonuçlarını yeterince düşüneme; sadece hedefe odaklan.. (Devamı için Tıklayın)
Kontrolü Azaltabilmek
Hepimiz hayatın koşuşturmacası içinde birşeylerin değişmesinden ya da değişmemesinden, sahip olduklarımızı kaybetmekten ya da daha fazlasını elde edememekten endişe duyuyoruzdur. Bu endişe bizi yaşamı kontrol etmek için türlü düşünceler, planlar, stratejiler oluşturmaya zorlayabilir... (Devamı için Tıklayın)